KLIK UNTUK BACA AL-QURAN

Thursday, June 19, 2008

Cuti-cuti Malaysia





Salam.....


hai kekawan suma...aku ni saja-saja nak try hantaq gambaq tp disbbkn buta internet ni payah la skit. Nasib baik chedet dekat..leh la dia jadi sifu aku. Ni pun atas instruction dia la ni. Celik la skit... tq chedet. La ni aku nak pekenai kt hangpa suma Family aku. Nama hubby aku Mohamad Shualman bin duriadi...Jawa uuuu...From meru with love he...he..he....Aku ngomong jowo iso tapi sitik2....jgn x tau 12++ thn aku kawin ayat 2 la paling famous sekali kt aku....Yg lain leh dengaq sj. Aku ada 1 puteri n 3 putera. Yg Sulung tu nama dia Nur Mariatul Qibbtiah-11, 2nd Muhammad Faris Syauqi-8, 3rd Muhammad Faris Ziqry-5 n yg paling kecik Muhammad Faris Hazieq-3 (yg ni buat aku pusin skit). Nk cita kt hangpa gambar yg aku bubuh kt sini ni sempena program cuti-cuti Malaysia anjuran diri aku sendiri. Ini pun sbb hubby aku dpt tiket free..(promote la tu...) sbb dia keja dgn MAS (pas brenti dr TUDM) . Aku masih maintain kt TUDM..Berkhidmat utk negara dan masa dpn( insyaallah 6 thn lg aku pencen...yey..yey).

Kami menginap di rumah kwn-kebetulan bekas pengasuh anak aku org serawak, dia blk kg...so kami pun ikut sekali dan lg satu kebetulan bday anak aku yg no 2 dlm mggu yg sama so mama dia kt wat kenduri kt serawak la...syook..Lawatan seterusnya ke kg budaya serawak tp aku p bermalam kt hotel kt situ so dpt diskaun la skit 2dewasa 2knk2 rm 150 ..byrn masuk sebenar tanpa diskaun ialah dewasa rm 60 kanak2 rm 30(Atas 6 thn)

tp aku rasa berbaloi msk kg budaya tu sbb permandangan dia sangat cantik...rugi kalau x pi.

Smpai sini sj celoteh aku..... jumpa lg wasalam...

4 comments:

Yanti Hashim said...

hai jaz, lama tak tengok hang..

Anonymous said...

memang best mate p sarawak...hang p pasar satok borong terubuk masin tak mate?atau pon bawak selai dua tikar sarawak :)

-Na-

hisham said...

hai jas, apa kabar, aku hisham la.
nice see ur pic n fam after so long time not see each other.

hisham_hamzah@yahoo.com

arisham said...

Jas..ada try sumpit tu??..ahahah..I went there in year 2006...nie bulan August nie nak pi Sabah pulak ada Cat Show hahaha...

~ Radio KEDAH FM ~

Listen to Quran