KLIK UNTUK BACA AL-QURAN

Wednesday, July 15, 2009

tiada tajuk..........





Assalamualikum semua,

Hari ini saja aku nk tulih cerita sikit, sambil2 dok tunggu keputusan manik urai, almaklumlah lama gak aku tk tulis cerita kt sini. Baru-baru 130709 ini aku kena pi jitra, jumpa pm, le katakan, ramai gak org kt sana, naisb baik aku dapat parking keta tempat senang chow awai, kalu tk, kena tunnggu semua selesai br leh balik, bila Pm sampai aku pun sempatlah amik gambar datok najib ni, tengok le gambar jauh-jauh aja…..berita pm nk mai jitra, boleh baca le kedah lani, member kita admin kt situ,,,, dia lagi arfff le,,,,, sapa dia ….. rahsia le, Cuma aku & dia aja yg tau……

Pagi tadi pulak, aku dapat mesej, dari adik own, dia tanya habaq aku, so aku pun jawable habag baik,,,,, ajak dia mai smp, nk belanja minum, 5 min selepas tu, terkejut aku,, dia tel kata dah ada kt blok tkn 6 1993, dekat gelanggang tennis… mak oi cepatnya,, so aku bagi dia 10 min tunggu aku kt situ…. Aku ingat dik own ni mesti ala-ala adibah nor gitu,

Bila aku sampai, tengok dia, dia dalam keta classicnya kancil hijau, kas #*&^, tk ingat no. sory..dengan kaca mata hitam, ala-ala eera faziira gitu…. Aku cakap kt dia, hg dik own, 95 % tak berubah…..masih macam dulu gak, teruih dia terkejut dia, sampai jatuh h/p dia atas tar…pas tu .aku bawak dia pi bilik aku ( bilik kaunseling la) sembang le banyak2, rupa2nya dik own ni ,le ni dok kt sg jagung,( kg lan kecik) buat umah kt situ, katanya kg ustad (suami dia ustad oi). lepas habis stpm, sambung ngaji kt poli, tk dan habis, dapt maktab, posting kt kg baru, pas tu ikut ustad pi sabah, 6 th, pas tu balik smj keja kt taiping, leni dok kt sk ayer putih ( sekolah aku dulu). Pas sembnag kt bilik kaunseling, aku bawa pi kantin, aku amik 4 bijik cucoq, dia makan satu ja, nak sembang dg cikgu2 kita, depa tk mai pun kt kantin tu, ada kelas kot….itulah cita pendek aku kali ni, Dik Own kata, insyaallah dia akan join reunion kita tu…..aku tk leh letak gambar dia, surprise, nk tengok real, tunggu reunion….aku bagi gambar kajol dulu,,,, surprise//.//nak tau, dik own kembar adibah nor @ erra fazira kena mai re union le raya ke 3…..

Ok, aku chow dulu….sekian, keputusn rasmi manik urai…..jam 9.00pm PAS Menang 65 undi.

6 comments:

Fizah said...

Uik..muka dik own dah tukar jadi Kajol lak ka?..Ni mesti kena Bom ngan dik own ni..hahaha

hisham said...

tk kena bom, sena spray sikit ja, so tukaq jadi kajol teruih...he he he

chedet said...

awat jadi lagu nie pulak syam..?
mana gambaq hat hang boh mula tu?
Kena ugut ngan Dik Own ka?

Suhizaz said...

sabaq2 bwk bertenang

mokhry said...

sham....ish ish hg ni dok bw dik own masuk bilik kaunseling pulak...betui2 dik own dok mcm tu jugak,aku jumpa dia masa kat usm....maklum la kami ni masih belajar lagi.....

leen said...

klu ngan kancil kala hijau mmg sah aku dok selisih pagi2..aku dok nmpak cam muka dia ajer...tui x own...di tman mas...jwp sat own dah ler aku dok call n sms kat ang xjwp2 pongg...awat dok kt sg jagung xder line ker!!!

~ Radio KEDAH FM ~

Listen to Quran