KLIK UNTUK BACA AL-QURAN

Saturday, November 15, 2008

Salam semua....

Assalamualaikum....Mak Cik Fizah in the house....hehhee....
Saja la aku nak ngepost dalam ni...lama sangat dah aku tak ngepost...
Bila ada cita baru la kita syok menulis kan....
Ni ada story la ni nak cita kat hampa semua....cita 'Jejak Kasih...Kasihan...'....
Begini cita dia...hari Khamis baru ni aku pi bertandang kat umah Mizi ngan Lan...pi antaq jam aku tu lah ...depa oder ngan aku...so, kena la aku pi antaq....lagi pun aku nak gak jenjalan kat umah kawan2 aku ni...So, mula2 aku pi umah Mizi....dalam kul 6 lebih cam tu aku sampai lah...tapi sebelum tu aku pi ronda2 dulu kat SP Plaza sementara tunggu pukui 5 lebih...sebab Mizi suruh pi time tu...so, aku ronda2 la dulu...Aku ambik half day sebb nak balik kampung...so, sebelum tu plan pi antaq jam depa la... Ok...dah habis ronda2..kami pun keluar la dari SP Plaza tu nak menuju ke Ambangan Height..umah Mizi kat sini ... Yang syoknya kami boleh sesat kat SP tu..nak cari jalan keluar..kona merata..last2 nun dia keluar kot Bakar Arang nu....adeh..punya ka jauh pusing... Pas tu ujan pulak.... Kami pun menuju la ke rumah Mizi....pun sesat jugak..... tp dengan arahan daripada Mizi..maka aku jumpa jugak umah dia...Perghhhh...umah dia...lawa gila....macam bini dia jugak..lawa...hehhehee....
So, lepak la sat kat umah dia...minum air teh ngan kuih raya sebiji dua.... Pas tu sembang tok sah kata la..habih tekeluaq cita lama..marka lama..sume ada la.... So, pas maghrib aku pun beransur lah nak pi umah Lan Sawa pulak... Tapi sebelum tu sempat la Mizi pelawa pas ni boleh la nak wat reunion kat umah dia...(Chedet..please take note ye...hehheee...)...memang sesuai sangat lah kalu nak wt kat umah dia tu....aku bagi 10 bintang...hehehe...
Pas tu aku pun meneruskan perjalanan aku ke Guar Chempedak pulak...Taman Lambaian Jerai Indah..(Indah tang mana tak tau..)... Pun aku cari tak jumpa jugak...pun dengan arahan jugak baru aku jumpa...maklumlah...pi bertandang malam2...payah la sikit nak jumpa...
Kat umah Lan dia jamu bihun sup...dia kata dia buat sendiri...kalau dia kata bini dia buat tu aku caya la...(sedap gak bihun sup hang Lan..hehhe...)...
Bila dah sampai umah Lan ni...aku pun suruh la Lan tunjuk umah Rubiah kat aku....dah lama sangat aku menjejak budak sorang ni... Aku suruh Lan tunjuk umah dia..tp dia cuma bagi plan ja kat aku...hampeh tol...dah la aku manjang sesat...
Pas dah sembang2..kutuk2...aku pun minta diri la...lagi pun dah pukul 10 lebih dah masa tu...tp aku nak pi jugak umah Rubiah...dah alang2 sampai kat Guaq Chempedak tu...
So, dengan rasa berdebar-debar...entah dia kenai ka dak lagi aku ni...kami pun cari la umah dia..berdasarkan petua2 yang Lan bagitau kat aku....
Sampai ja depan umah Rubiah ..aku tengok gelap ja..cam tak da orang...Pas tu laki aku nampak ada dua orang sedang berdua-duaan di atas buaian tepi umah tu... Aku tengok..memang Rubiah ngan laki dia...muka Rubiah memang tak berubah...so, aku dengan saspennya keluar dari kereta menuju tepi pagar rumah dia...aku pun bagi salam..." Assalamualaikum....Rubiah..."...pas tu aku tengok Rubiah buat muka heran...dia tengok laki dia... Masa tu aku rasa macam nak balik...pas tu aku ckp lah.."ni aku lah..Fizah.."....pas tu apa lagi....Jejak Kasih lah....hahahhahaaa...
Akhirnya..dapat jugak aku jumpa dia....hmmm...pas ni nak pi mkn nasi pulak...hahhahaa...
Untuk Lan..terima kasih banyak2 kerana mempertemukan aku dengan kawan baik aku tu..
Sekian..tu je lah cita aku....best tak?....hehhehe....

2 comments:

g's said...

alahai mcmana makcik fizah boleh sesat tmpt sendiri ni....aku kot la memang mengong n blank sikit area kedah ni yg aku tau jln balik kg aku ja....hahahaa..

chedet said...

Fuyooo... Best Gilerr Cita hang kali nie.. Mak cik Pizah...
Tahniah la MIZI & LAN , membeli Jam Solat tu..
Cayalah mizi, dok umah org2 LOT2.. Nengok alamat ja pon dah Gerun.. Heeee... Kalu kat KL nie setaraf la dgn Azizi usus yg dok kat Tmn Tun Dr Ismail....... Kira alamat ja pon dah gherga juta2.... heeee..Tapi Mizi tu setuju ka kalau kita buat reunion kat umah dia.. MAklumlah umah org2 ala2 yusuf Haslam nie,,rimas kalau anak2 kita pi kutey lanskap depa... Ye tak?

Hang pi jumpa Rubiah.... Sure Own nak sangat nombor telepon Rubiah nie.. hang boh la kat dalam senarai kita tu,, leh gak aku terjah dia..

~ Radio KEDAH FM ~

Listen to Quran